Mamine paprike sa paradajz sosom

14/03/2018
"Omiljena slatka uspomena iz detinjstva, nezaboravan ukus "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano788
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - za prženje paprika
  • so
  • biber
  • peršun - 1/2 veze
  • paprike - 10 komada, svetlozelene
  • paradajz - 1.5 kg
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice
Pržene Paprike

Način pripreme

Dobro operite sveže paprike i pržite ih u ugrejanom ulju, u tiganju, poklopite da ne prska. Možete pržiti i u fritezi.

Ja samo koristila svetlozelene, duže paprike, ne one male i debele kao za punjenje. Nakon toga ih stavite u šerpu sa pokopcem da bi mogle da se popare. Oljuštite paprike i malo ih posolite. Operite, oljuštite paradajz od kore, očistite ga.

Zbog toga što je moj bio tvrđi, napravila sam nožem mali krst na svakom paradajzu i poparila sam ga u vreloj vodi nekoliko minuta. Posle sam ih oljuštila. Oljušteni paradajz sitno iseckajte i ispasirajte.

Sipajte paradajz u šerpu sa 5 supenih kašika ulja i stavite da vri na ne mnogo jakoj vatri, mešajte često. Stavite malo soli po ukusu. Stavite i biber po ukusu. Isecite beli luk sitno i dodajte ga, plus 1/2 kašičice šećera, da sos ne bude kiseo. Mešajte.

Paradajz sos kuvajte dok se ne zgusne. Po želji možete iseći peršun i staviti ga unutra. U tanjir stavite 2 paprike i preko njih sipajte sos. To je uspomena iz detinjstva. U mom kraju se pravi tokom leta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar