Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pohovane paprike»Burek paprike sa paradajz sosom

Burek paprike sa paradajz sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Burek paprike sa paradajz sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Ovo je jedno od onih jedinstvenih jela, zbog kojih čovek poželi da ima bar još jedan želudac više"

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 komada, srednje velike, pečene
  • sir - 120 - 130 g
  • jaja - 3 komada
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - za posipanje, svež
  • brašno - za uvaljivanje
  • ulje - za prženje
  • paradajz sos
  • paradajz - 400 g
  • crni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • celer - 1 komad od struka, oko 25 g
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika ili ulje
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Paradajz na kratko spustite u vrelu vodu, pa ga nakon toga oljuštite i nasecite na krupno.

2. Očistite i naseckajte crni i beli luk. Stavite ih da se uprže u maslinovom ulju sa malo soli. Kada su skoro gotovi, dodajte paradajz, još malo soli, šećer i biber. Mešajte još 8-10 minuta na vatri i zatim ispasirajte smesu.

3. Paradajz sos kuvajte još 20 minuta na slaboj vatri u poklopljenoj posudi.

4. Oljuštite i očistite pečene paprike od semenki. One ne treba da budu previše velike, niti previše male.

5. Umutite dva jaja i u njih izmrvite sir. Sitno naseckajte ili ispasirajte čen belog luka i dodajte ga u smesu za punjenje.

6. Malom kašičicom napunite paprike pripremljenim nadevom, uvaljajte svaku u brašno, a zatim u treće umućeno jaje i pržite do zlatne boje u umereno zagrejanom ulju.

Po želji, možete da napravite i deblju smesu za pohovanje sa malo hrskavom koricom. Nakon jaja, paprike uvaljajte i u prezle.

Poslužite paprike tople preko paradajz sosa sa svežim sitno seckanim peršunom.

Ove burek paprike su klasika, kojoj ne može da odoli niko i prisutne su na svakoj trpezi u Bugarskoj kao meze, predjelo ili glavno jelo - u zavisnosti od slučaja.

Prijatno, sa ovim ukusnim burek paprikama sa paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: