Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pržene Paprike»Mamine paprike sa paradajz sosom

Mamine paprike sa paradajz sosom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k49
Mamine paprike sa paradajz sosom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
14/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Omiljena slatka uspomena iz detinjstva, nezaboravan ukus"

Potrebni sastojci

  • ulje - za prženje paprika
  • so
  • biber
  • peršun - 1/2 veze
  • paprike - 10 komada, svetlozelene
  • paradajz - 1.5 kg
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite sveže paprike i pržite ih u ugrejanom ulju, u tiganju, poklopite da ne prska. Možete pržiti i u fritezi.

Ja samo koristila svetlozelene, duže paprike, ne one male i debele kao za punjenje. Nakon toga ih stavite u šerpu sa pokopcem da bi mogle da se popare. Oljuštite paprike i malo ih posolite. Operite, oljuštite paradajz od kore, očistite ga.

Zbog toga što je moj bio tvrđi, napravila sam nožem mali krst na svakom paradajzu i poparila sam ga u vreloj vodi nekoliko minuta. Posle sam ih oljuštila. Oljušteni paradajz sitno iseckajte i ispasirajte.

Sipajte paradajz u šerpu sa 5 supenih kašika ulja i stavite da vri na ne mnogo jakoj vatri, mešajte često. Stavite malo soli po ukusu. Stavite i biber po ukusu. Isecite beli luk sitno i dodajte ga, plus 1/2 kašičice šećera, da sos ne bude kiseo. Mešajte.

Paradajz sos kuvajte dok se ne zgusne. Po želji možete iseći peršun i staviti ga unutra. U tanjir stavite 2 paprike i preko njih sipajte sos. To je uspomena iz detinjstva. U mom kraju se pravi tokom leta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti