Način pripreme
Operite svinjska rebra, osušite ih dobro ubrusom ili krpom i pospite ih sa malo bibera. Isecite ih na komade po dva rebra.
Ugejte deo ulja u velikom tiganju i lepo pržite rebra sa obe strane, nakon toga ih stavite u pleh, u kome ćete peći jelo.
Dodajte preostalo ulje i mast u tiganj, i dodajte sitno iseckan luk. Promešajte, i nakon 4 minuta dodajte iseckan beli luk i iseckan kiseli kupus. Pospite začinima, ali pazite da ne presolite.
Mešajte nekoliko minuta i skinite posudu sa vatre. Sipaje kupus u rebra, poređajte ih odozgo i gurnite u kupus. Sipajte rasol, a ako je potrebno i malo vode.
Važno je da sastojci u plehu budu pokriveni tečnošću. Pokrijte aluminijumskom folijom ili poklopcem i stavite jelo da se peče oko 2 sata u prethodno ugrejanoj rerni na oko 200 stepeni.