Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćevap»Sultan kebap sa piletinom i povrćem

Sultan kebap sa piletinom i povrćem

Eli NikolaevaEli Nikolaeva
Početnik
8137
Sultan kebap sa piletinom i povrćem
Fotografije: Dilyana
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Top predlog iz orijentalne kuhinje - aromatičan sultan kebap sa piletinom i povrćem Neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje
  • pileći file - 700 g
  • sok od paradajza - 500 g
  • krompir - 500 g
  • tikvice - 300 g
  • patlidžan - 300 g
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 50 g
  • kukuruz - 50 g
  • grašak - 50 g
  • luk - 4 komada, male glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i dinstajte sa paradajzom dok se ne zgusne. Krompir, tikvicu i patlidžan isecite na kockice i posebno propržite.

Piletinu takođe isecite na kockice i dinstajte sa pečurkama i kockicama šargarepe. Kukuruz i grašak dinstajte dok ne budu gotovi.

Uzmite jednu malu posudu ii u nju stavte dve ili tri kore za pitu, gledajte da se ne polome i počnite da ređate piletinu, pečurke i šargarepu, nako toga stavite patlidžan, krompir, tikvice i na kraju paradajz sa lukom.

Sa krajevima kora uvijte nadev i pažljivo okrenite sa namazanim plehom. Tako uradite i sa drugim korama, dok se ne potroše.

Preko napravljenih kebapa sipajte sos bešamel i izrendan kačkavalj. Pecite oko 20 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: