Kebap sa piletinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k265
Kebap sa piletinom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
07/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Obećavamo da će biti ukusniji i aromatičniji od klasičnog kebapa sa svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • pileé meso - 700 g
  • krompir - 500 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • crni luk - 6 glavica
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 7 čenova
  • so
  • biber
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir, oljuštite i isecite na komade srednje veličine. Stavite u šerpu i kuvajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta.

Pileće meso isecite na zalogaje i stavite da se prži u dubokom tiganju, u ugrejanoj masti. Kad propržite piletinju, dodajte krupnije isečen luk i beli luk na kriške. Kad malo proprže, dodajte paradajz, isečen na kockcei.

Promešajte jelo i na kraju dodajte krompir.

Kebap pospite solju i biberom po ukusu, poklopite i kuvajte još 15 minuta, s vremena na vreme protresite tiganj.

Gotovo jelo servirajte posuto sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: