Krompir paprikaš

17/03/2018
"Krompir paprikaš bez mesa, koji nam se uvek osladi!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 101
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 g
  • luk - 2 glavice, srednje
  • paprike - 2 crvene + jedna zelena
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • peršun - 1/2 veze
  • aleva parika - 1 kašika
  • brašno - 2 supene kašikme
  • sirće - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • biber
  • so
  • ulje
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i krupnije ga isecite. Proprerite ga i stavite da se kuva u posoljenoj vodi, ne treba da bude skroz gotov.

U dubokoj posudi izdnstajte iseckani luk, a čim omekša dodajte i isečene paprike. Dinstajte poklopljene, često mešajte. Kad i paprike omekšaju, dodajte brašno, promešajte i sipajte paradajz pire zajedno sa oko litrom vrele vode.

Ostavite da se krčka izvesno vreme i dodajte prstohvat soli, čubar, biber i alevu papriku, i jednu kašičicu sirćeta. Nakon toga sipajte i krompir.

Ostavite krompir pire da vri oko 10-15 minuta. Pospite sitno iseckanim peršunom i skinite sa vatre.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar