Način pripreme
U posudu stavite jaja, mleko - lepo umutite. Dodajte brašno, sodu, prašak za pecivo, ulje i ponovo lepo promešajte smesu.
Pet kora uvijte u rolat i isecite ih makazama na 1 cm. Promešajte ih rukama da dobijete jednake ivice.
Na kraju dodajte krupnije izmrvljen sir i isečene kore. Lepo promešajte smesu da bud homogena.
Namažite jedan kalup za kuglof uljem i pospite ga brašno.
Sipajte smesu i stavite u rernu, koju uključujete na 180-190 stepeni, ali u početnu na donjem grejaču, 20 minuta.
Nakon toga uključite oba grejča i pecite dok ne dobije zlatnu koricu.
Kad pita bude gotova, pokrijte je krpom 20 minuta.
Nakon toga je pažljivo izvadite iz kalupa i servirajte sa ajranom.
Ovu pitu često pravim, kad mi ostane 5-6 kora za pitu.
Umesto sa svežim, možete napraviti i sa kiselim mlekom ili limunadom.