Način pripreme
U posudi pomešamo morsku so, beli luk u ljuspicama, čubar, biber, kumin i maslinovo ulje, mešamo dok ne dobijemo homogenu kašu.
Operemo pile, očistimo ako je ostalo peruški i obilno ga namažemo spolja i iznutra smesom od zaina, morskom solju i maslinovim uljem.
Stavljamo u duboku posudu sa prednjom stranom na dole i punimo grudni koš pivom. Stavljamo grančice ruzmarina unutra i ostavljamo na jednu noć u frižideru. Sledećeg dana je gotovo za pečenje.
Pripremamo lep zaž, , stavljamo dva koca sa strane i poravnamo ih. Pile stavljamo na debeo prut i stavljamo ga iznad žara, na dva koca. Periodično mažemo maslinovim uljem i vrtimo ražanja.
Pečemo nekoliko sati dok meso ne bude gotovo i dok ne dobije lepu boju. Serviramo sa svežim povrćem i dobro ohlađenim pivom.
Prijatno i živeli!