Način pripreme
U dukokoj posudi umutite jaja i šećer. Dodajte sveže mleko, sodu bikarbonu, maslac i med.
Stavite na vatru i mešajte neprestano. Smesa bude 5 puta veća kad provri. Kuvajte dok ne dobijete karamel boju. Vreme je oko 15 minuta
Gotovu smesu ostavite da se ohladi.
Počnite da dodajemo po malo od brašna, mešajte kašikom. Kad postane dovoljno gusto, sipajte na brašnom posutu radnu površinu i mesiterukama.
Dobijeno testo podelite na 5-6 jednakih delova.
Isecite krugove od papira za pečenje, prečnika 28 cm.
Svakik deo razvucite na tanku koru, prečnika papira i stavite na njega Ako je potrebo, isecite da dobijete pravilan krug. Izbušite viljuškom na nekoliko mesta, da se ne podižu kore, i pecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni, oko 8-10 minuta.
Ostavite gotove kore da se potpuno ohlade.
Za krem pomešajte ceđeno mleko i kiselu pavlaku. Dodajte šećer i izrendajte koru od pola limuna. Mešajte dok se šećer ne rastopi.
Počnite da sastavljate tortu, smenjujete kore i krem. Obilno namažite i sa strane. Pospite mlevenim orasima.
Torta treba da odstoji u frižideru bar 12 sati.
Bon apeti!
Komentari