Način pripreme
Izaberite tanku šniclu, operite je, osušite i izlupajte čekićem da bude tanka. Na list slanine stavite list topljenog sira i šniclu, ponovo sir i list slanine. Uvijte i dobro učvrstite čakalicom za zube.
Uvaljajte šniclu dobro, prvo u brašno, posle umućeno jaje i na kraju u prezle.
Pržite u više ugrejanog ulja na umerenoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Stavite šniclu na ubrus da se ocedi višak masti.
Servirajte sa prilogom od kuvanih krompira, posuti svežim peršunom.
Za prilog oljuštite krompiriće i dobro ih operite. U šerpu sipajte vodu, posolite po ukusu, dodajte 1 lovorov list i sipajte malo ulja. Kad provri stavite krompir i kuvajte dok ne bude gotov, pazite da se ne rasprsne ili izgnječi. Servirajte i pospite iseckanim peršunom.
Ovo je tradiconalan recept za šnicle iz provincije Asturija (Kačopo Asturias).