Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Katalonski krem iz rerne

Katalonski krem iz rerne

Katalonski krem iz rerne
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Važno - uživajte u ovom kremu iz rerne pre nego što Katalonija postane nezavisna od španske kuhinje, i da sakrije recept"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 200 g
  • kukuruzno brašno - 30 g, fino
  • žumanca - 7 komada
  • kora od limuna
  • kora od pomorandže
  • cimet - štapić
  • smeđi šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sveže mleko (odvojite 150 ml za žumanca) na vatru zajedno sa šećerom, korom od limuna, pomorandže i cimeta.

Sačekajte da se šećer rastopi i skinite sa vatre. Umutite žumanca sa kukuruznim brašnom i svežim mlekom (koje ste odvojili) dok ne dobijete glatku, homogenu smesu.

Lagano sipajte toplo mleko u njih, nemojte prestajati da mešate (pre nego što ga skinete i procedite finom cediljkom od kora i cimeta).

Pazite da se žumanca ne skuvaju. Vratita u šerpu na vatru i sačekajte da se krem zgusne.

Sipajte u posudi i pecite na pari dok ne dobije zlatnu koricu. Izvadite i sačekajte da se ohladi potpuno. Pospite smeđim šećerom, rastopite ga gorionikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: