Svinjska kolenica u foliji

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjska kolenica u foliji
Fotografije: Mincho
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
3
"Dva i po sata na tihoj vatri, kolenice će se pretvoriti u pravo kulinarsko remek-delo"

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1.4 kg svinjska, zadnji deo
  • med - 4 supene kašike
  • beli luk - 2 kašičice, u prahu
  • kumin - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo namažite kolenice uljem.

Pomešajte med sa soja sosom dok se ne rastvori. Lepo namažite klenicu smesom. Pospite začinima sa svih strana.

Lepo namažite foliju i uvijte kolenicu, tako da krajevi budu podignuti, da sos ne bi izašao prilikom pečenja.

Stavite u frižider na jedan dan.

Pecite oko 2 sata i 30 minuta na 200 stepeni, sipajte periodično po malo vode u pleh, u kome se peče.

Servirajte sa krompir pireom i sosom koji se odvojio prilikom pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: