Način pripreme
U posudi pomešamo dve vrste brašna, so i prašak za pecivo.
U drugoj posudi pomešamo toplu vodu i majonez, i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Sipamo tečnu smesu u suvu, mešamo i zamesimo testo - ako je potrebno dodajemo još brašna, nema veze da li je kukurzno ili pšenično, ako je testo mnogo lepljivo.
Dodajemo alevu papriku i ponovo premesimo - nije potrebno da se mnogo mesi, zato što ne ne treba da bude ravnomerno obojeno testo.
Potreban nam je ceo kalup za mafine. Okrećemo ga naopako i namažemo uljem spoljašnji deo svakog kalupa.
Razvučemo testo na tanku koru i od nje uske i duge trakice. Uvijamo trakice oko namazane spoljašnje strane kalpa, ili ih ukrstimo kaš rešetku. Pristiskamo i oblikujemo lepše.
Tako stavljamo u rernu, kao što izgledaju - sa rupicama nadole i korpicama odozgo. Pečemo oko 20 minuta dok ne bude gotovo.
Pripremamo nadev, prvo u posudi viljuškom izgnječimo sir, dodajemo majonez i ceđeno mleko, a nakon toga iseckan luk i mirođiju. Lepo promešamo.
Uzimamo korpicu, u nju stavljamo krišku filea, trudimo se da pokrijemo celu korpicu unutra. Sipamo od smese, količina po želji. Stavljamo pola oljuštenog jajeta i ukrašavamo trakicom kačkavalja.