Kapama od svinjskih nogu u đuvečari

01/04/2018
"Ako niste probali ovo ukusno jelo do sada, da znate da ste mnogo propustili. Jedinstveno ukusna majstorska kapama "
Priprema45 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno195 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano223
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 3 - 4 komada
  • luk - 6 - 7 glavica
  • beli luk - 3 - 4 glavice
  • crno vino - 200 ml
  • sirće - 50 ml, vinsko
  • so
  • lovorov list
  • biber - zrna
  • aleva paprika
* merne jedinice
Kapama

Način pripreme

Dobro očišećene svinjske noge prelijte hladnom vodom i stavite da provri. Kuvajte oko 30 minuta na tihoj vatri. Luk krupnije iseckajte, a beli luk podelite na čenove, koji se ne ljušte.

Na dno odgovarajuće glinene đuvečare stavite polovinu luka i belog luka. Odozgo stavite svinjske noge i dodajte preostali luk i beli luk.

Začinite solju, lovorovim listom, biberom i alevom paprikom. Dodajte vino i sirće, i prelijte bujonom iz kuvanja, do nivoa sastojaka.

Đuvečaru stavite u hladnu rernu i pecite oko 2 i po sata. Servirajte sa lepim domaćim, crvenim vinom. Neka vam je ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar