Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Klasična čorba od svinjskih nogu sa belim pasuljem

Klasična čorba od svinjskih nogu sa belim pasuljem

ažurirano:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k90217k
Klasična čorba od svinjskih nogu sa belim pasuljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Vi odlučujete da li će ova apetitna svinjska čorba sa belim pasuljem biti gušća ili ređa."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g
  • svinjske noge - 2 komada, očišćene
  • šargarepa - 2 koamda
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • celer - 1 struk
  • paradajz pire - 3 - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 1 i 1/2 supene kašike
  • nana - 1 i 1/2 supena kašika
  • ulje - 150 ml
  • so - po ukusu
  • brašno - 1 supena kašika, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj prethodne noći u vodu. Drugog dana ocedite i sipajte novu vodu. Stavite u šerpu i kuvajte 15-20 minuta. Ponovo ocedite od vode i sipajte novu. Ostavite tako pirinač da se kuva dok ne bude potpuno gotov.

Paralelno sa pripremom pasulja skuvajte i svinjske noge sa malo soli i 1-2 kašičice ulja. Da bi se brže prirpemile, a i da budu lakše za jelo, isecite ih jednom po dužini kroz sredinu i posle poprečno. Tako ćete dobiti 8 komada.

Kad budu skoro gotove, u nogice dodajte sitno iseckanu šargarepu i struk celera.

Kuvani pasulj stavite u noge, dodajte i paradajz pire, nanu, još soli i tečnost ako je potrebno.

Sitno iseckajte luk i beli luk. Propžite u ulju 8 minuta. Smanjite vatru, sipajte i alevu papriku i brzo mešajte da ne zagori.

Stavite zapršku u apetitnu svinjsku čorbu i začinite po želji sa još nane ili prstohvatom čubra.

Time je ukusna čorba od pasulja gotova, ali ako želite da bude gušća, možete pomešati malo brašna sa hladnom vodom i dodati u jelo.

U tom slučaju ostavite klasičnu čorbu od svinjskih nogica sa belim pasuljem nakon toga da vri još 10-122 minuta na umerneoj vatri.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: