Način pripreme
Potopite pasulj prethodne noći u vodu. Drugog dana ocedite i sipajte novu vodu. Stavite u šerpu i kuvajte 15-20 minuta. Ponovo ocedite od vode i sipajte novu. Ostavite tako pirinač da se kuva dok ne bude potpuno gotov.
Paralelno sa pripremom pasulja skuvajte i svinjske noge sa malo soli i 1-2 kašičice ulja. Da bi se brže prirpemile, a i da budu lakše za jelo, isecite ih jednom po dužini kroz sredinu i posle poprečno. Tako ćete dobiti 8 komada.
Kad budu skoro gotove, u nogice dodajte sitno iseckanu šargarepu i struk celera.
Kuvani pasulj stavite u noge, dodajte i paradajz pire, nanu, još soli i tečnost ako je potrebno.
Sitno iseckajte luk i beli luk. Propžite u ulju 8 minuta. Smanjite vatru, sipajte i alevu papriku i brzo mešajte da ne zagori.
Stavite zapršku u apetitnu svinjsku čorbu i začinite po želji sa još nane ili prstohvatom čubra.
Time je ukusna čorba od pasulja gotova, ali ako želite da bude gušća, možete pomešati malo brašna sa hladnom vodom i dodati u jelo.
U tom slučaju ostavite klasičnu čorbu od svinjskih nogica sa belim pasuljem nakon toga da vri još 10-122 minuta na umerneoj vatri.
Prijatno!