Način pripreme
Sitno iseckajte praziluk i izdinstajte ga sa uljem i malo vode dok malo ne omekša. Začinite mlevenim crnim biberom, alevom paprikom i čubarom. Ostavite sa strane da se ohladi.
Iseckajte svinjske grudi na sitne komade. U njega dodajte dinstani praziluk i pirinač. Dobro izmešajte smesu tako što dodate i malo čorbe od kupusa.
Kiseli kupus podelite na posebne listove. Očistite ih od tvrdih žilica i pripremite ih za uvijanje sarmi od kupusa sa željenom od vas veličinom.
Na dno glinene đuvečare stavite piment i lovorove listove i pokrijte celo dno listovima kupusa. Uvijte čvrste sarmice, tako što u svaki list stavljate po malo od nadeva.
Zbijeno ih poređajte jednu do druge i zalijte ih čorbom od kupusa i vodom u odnosu 3:1. Pospite s malo ulja i poslednji red sarmi pokrijte listovima kupusa.
Đuvečaru pokrijte poklopcem i pecite sarme od kupusa sa mesom od svinsjkih grudi u đuvečari otprilike 2 sata na 200 stepeni.