Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pileće džigerice sa belim vinom iz rerne

Pileće džigerice sa belim vinom iz rerne

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileće džigerice sa belim vinom iz rerne
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Dobri prijatelji se poznaju po tome da te uvek zovu kada prave ukusne pileće džigerice sa belim vinom iz rerne"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • brašno - da se uvaljaju
  • biber
  • luk - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
  • belo vino - 100 ml
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice potopite u posdudu sa vodom na pola sata. Ocedite iz vode, osušite i uvaljajte u brašno, pomešano sa biberom.

Uvaljane džigerice poređajte u sredinu pleha, u koji ste sipali malo ulja.

Oko njih poređajte luk, isečen na polumesec, i posoljen. Sipajte belo vino i stavite jelo da se peče u rerni na 200 stepeni.

Kad se džigerice dobro ispeku sa jedne strane, okrenite ih da se zapeku sa druge, a luk promešajte.

Kad budu gotove, poolite ih da bi ostale mekane i krte. Servirajte posute sitno iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: