Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pileće džigerice sa belim vinom iz rerne

Pileće džigerice sa belim vinom iz rerne

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileće džigerice sa belim vinom iz rerne4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Dobri prijatelji se poznaju po tome da te uvek zovu kada prave ukusne pileće džigerice sa belim vinom iz rerne"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • brašno - da se uvaljaju
  • biber
  • luk - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
  • belo vino - 100 ml
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice potopite u posdudu sa vodom na pola sata. Ocedite iz vode, osušite i uvaljajte u brašno, pomešano sa biberom.

Uvaljane džigerice poređajte u sredinu pleha, u koji ste sipali malo ulja.

Oko njih poređajte luk, isečen na polumesec, i posoljen. Sipajte belo vino i stavite jelo da se peče u rerni na 200 stepeni.

Kad se džigerice dobro ispeku sa jedne strane, okrenite ih da se zapeku sa druge, a luk promešajte.

Kad budu gotove, poolite ih da bi ostale mekane i krte. Servirajte posute sitno iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: