Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Svinjski jezik u maslacu sa belim lukom

Svinjski jezik u maslacu sa belim lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2434k257
Svinjski jezik u maslacu sa belim lukom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
02/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Zverski ukusno meze za crno vino, da ga jedu samo meraklije"

Potrebni sastojci

  • svinjski jezik - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • beli luk u prahu - 1 kašičica (može i mladi)
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjski jezik i stavite ga da se kuva, kad se stvori pena, pokupite je. Pred kraj kuvanja posolite, kad se jezik skuva izvadite ga, i kad se ohladi oljuštite ga sa gornje strane.

Isecite na tanke komade i pripremite maslac sa belim lukom, tako što rastopite maslac u tiganju i dodate beli luk u prahu.

Ako volite mladi beli luk možete napraviti sa njim.

Možete staviti komadiće jezika u maslac i da ih malo propržite, a možete i samo da prelijete njime gotov jezik u tanjiru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: