Domaća kapama

Tanya ArabadjiiskaTanya Arabadjiiska
Šegrt
233299
Domaća kapama
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
4
"Kapama je kapama, a za domaću smo čuli da je pet puta ukusnija"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 srednje velika glavica
  • svinjsko meso - 700 g
  • pileći bataci - 3 komada
  • sirova kobasica - 2 komada
  • mleveno meso - 400 g
  • pirinač - 100 g
  • biber - mleveni
  • aleva paprika
  • mrvljeni čubar
  • pikantni začin
  • ulje - 50 ml
  • vino - 300 ml
  • rasol - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Od mlevenog mesa, pirinča, bibera, aleve paprike i čubra po ukusu, prave se sarme.

Na dno glinene posude stavljamo ulje, dva velika lista kupusa. Odozgo poređamo svinjsko meso, isečeno na parčiće.

Preko mesa stavljamo sitno isečen kiseli kupus. Nakon toga poređamo sarme, pileće batake i kobasicu isečenu na parčiće. Skroz odozgo stavljamo dva velika lista kupusa.

Posipamo pikantan začin preko listova i prelivamo uljem, vinom i rasolom.

Preko posude stavljamo aluminijumsku foliju i poklapamo poklopcem.

Pečemo 1 sat na 220 stepeni i nakon toga smanjujemo stepene na 120 i pečemo još 2 sata.

Nakon što je jelo gotovo, sipa se i raspoređuje se na porcije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: