Čorba sa zečetinom
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Zečetine»Čorba sa zečetinom

Čorba sa zečetinom

Čorba sa zečetinom
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
04/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
"Ova čorba ima diskretan čar i sve šanse da zameni pileću, konkuretsku, supu na našoj trpezi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojeni grudni koš sa vratom i iznutricama stavljamo u ekspres lonac, u posoljenu vodu, i kuvamo nakon signala za početak procesa oko 20 minuta.

Luk sitno iseckamo, beli luk takođe i dinstamo sa maslinovim uljem u šerpi, u kojoj ćemo pripremati čorbu. Dodajemo origano i so, a pre nego što bude gotova zaprška dodajemo brašno, i energično mešamo.

U međuvremenu gotovo meso vadimo iz bujona, a njega procedimo i sipamo u mekani luk. Dodajemo ostale sitno iseckane sastojke, biber, majčinu dušicu i malo soli, dopunimo vodom dok ne dobije količina oko 4 l, poklopimo.

Pažljivo odvojimo meso od kostiju, sitno iskidamo, a iznutrice sečemo i dodajemo u čorbu. Kad sve bude gotovo stavljamo fidu i pripremamo zapršku od jajeta, pavlake i peršuna.

Kad fida nabubri, skidamo čorbu sa vatre, sačekamo malo i zapržimo. Ako je potrebno dodajemo so po ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: