Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Bline od heljde

Bline od heljde

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Bline od heljde
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Umesto krofni - bline. Obećavamo da će vam se mnogo dopasti"

Potrebni sastojci

  • brašno od heljde - 150 g
  • brašno - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • suvi kvasac - 1 kesica (7 g)
  • med - 3 supene kašike
  • maslac - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • voda - 3 supene kašike, topla
  • voda - 250 ml, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac pomešamo sa 1 supenom kašikom meda i 3 supene kašike tople vode. Ostavljamo na toplom da se aktivira.

Brašno od heljde i belo brašno pomešamo sa prstohvatom soli, preostale 2 supene kašike meda, jaje i oko 250 ml mlake vode.

Dodajte kvasac i zajedno mešajte sve navedene sastojke dok ne dobijete glatko, retko testo, koje liči na testo za palačinke.

Ovako pripremljeno testo ostavite pokriveno oko 40 minuta da nadođe.

Nakon toga ugrejemo maslac u tiganju ili drugoj posudi, pogodnoj za prženje.

Sipajte od testa i pecite bline jednu po jednu, okrećite sa obe strane.

Na kraju pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: