Način pripreme
Prvo se pripreme burgeri, tako što se mleveno meso zamesi dobro sa biberom i ostalim začinima. Ostavlja se 30 minuta u frižideru.
Od dobro zamešanog i odležalog mlevenog mesa oformi se 6 burgera, dok bi prečnik trebalo da im bude malo veći od prečnika hlepčića. Oformljeni burgeri se ispeku na tiganju - roštilju, dok se pazi da temperatura nije previše visoka, da se ne prepeku.
Poželjno je da se, dok se burgeri peku, pozabavite ostalim namirnicama. Prvo treba da se se pripremi luk, jer on treba blago da se blanšira u jednoj kašiki ulja i jednoj kašičici sirćeta. Nakon što se lik izblanšira izvadi se u malu posudu i posoli se.
Hlepčići se raseku po sredini i ostavljaju se otvoreni. Preko svake polovine se stavlja malo kečapa, po malo lka, po jedan sir i po 2-3 šajbne kiselih krastavčića.
Ispečeni burgeri, još veoma topli, stavljaju se između već aranžiranih hlepčića, da sir može da upije njihovu temperaturu i da se blago istopi.