Čizburger kesadilja

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
74514837
Čizburger kesadilja
Fotografije: Iskra
1 / 2
12/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ne verujemo, uopšte ne verujemo da bilo ko može odoleti, kad je jednom osetio ukus čizburger kesadilje"

Potrebni sastojci

  • mleveno teleće meso - 400 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, naseckana
  • vorčester sos - 2 kašike
  • kečap - 4 kašike
  • slanina - 100 g, naseckana na kockice
  • so
  • biber - po ukusu
  • luk - 2 kašičice, u prahu
  • beli luk - 2 kašičice, u prahu
  • čedar - 150 g
  • tortilje - 2 komada
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte luk i kuvajte dok ne bude providan. Dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne skuva.

Začinite Vorčesteršir sosom, kečapom, slaninom, solju, biberom, belim lukom, crnim lukom i sve dobro promešajte. Pustite da se krčka oko 5 minuta.

Jednu tortilju stavite na papir za pečenje, odozgo rasporedite mleveno meso i narendajte čedar.

Na vrh stavite drugu tortilju i podmažite uljem. Pecite kesadilje u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10 minuta dok se sir ne istopi.

Prijatno uz Čizburger kesadilju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: