Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Praznični pasulj sa svinjskim raguom u đuvečari

Praznični pasulj sa svinjskim raguom u đuvečari

ZoriZori
Guru
7272345k206
Praznični pasulj sa svinjskim raguom u đuvečari
Fotografije: Zori
2 / 9
05/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
6
"I za Badnje veče ima ukusan pasulj, ali više volimo praznik kad se servira praznični pasulj sa ragu svinjetinom u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • svinjski ragu - 800 g
  • pasulj - 500 g, zreo
  • beli luk - 1 glavica, star
  • crni luk - 2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • paradajz - 150 ml, iz konzerve
  • šargarepa - 2 komada, isečena na kockice
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 50 ml
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • kari - 1 prstohvat
  • sušene paprike - 3 komada, crvene
  • brašno - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 kašika
  • mladi luk - 2 struka
  • ljute papričice - 3 komada, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj u vodu preko noći, ujutru promenite vodu, stavite ga na vatru i kuvajte oko 40 minuta do jedan sat.

Prospite vodu i ocedite pasulj. Prebacite pasulj u đuvečaru, dodajte sitno iseckan crni luk, beli luk, paprike, oljušten i iseckan paradajz, šargarepu, ulje i začine, lepo promešajte.

Odozgo poređajte svinjski ragu, sipajte toplu vodu malo iznad nivoa pasulja, stavite 2-3 suve, izmrvljene paprike, poklopite i stavite đuvečaru prvo u hladnu rernu, postepeno pojačavajte temperaturu do 180 stepeni. Pecite oko 2 sata.

Pre nego što izvadite iz rerne, pomešajte brašno i alevu papriku sa malo vode, i dodajte u jelo da se zgusne, pospite sitno iseckanim perima mladog luka i lagano promešajte. Po želji dodajte sitno iseckane ljute papričice.

Ostavite jelo u toploj, ali isključenoj rerni još 20-30 minuta unutra da se peče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Odličan recept,jako ukusno jelo
10.08.2022 21:53