Način pripreme
Potopite pasulj u vodu preko noći, ujutru promenite vodu, stavite ga na vatru i kuvajte oko 40 minuta do jedan sat.
Prospite vodu i ocedite pasulj. Prebacite pasulj u đuvečaru, dodajte sitno iseckan crni luk, beli luk, paprike, oljušten i iseckan paradajz, šargarepu, ulje i začine, lepo promešajte.
Odozgo poređajte svinjski ragu, sipajte toplu vodu malo iznad nivoa pasulja, stavite 2-3 suve, izmrvljene paprike, poklopite i stavite đuvečaru prvo u hladnu rernu, postepeno pojačavajte temperaturu do 180 stepeni. Pecite oko 2 sata.
Pre nego što izvadite iz rerne, pomešajte brašno i alevu papriku sa malo vode, i dodajte u jelo da se zgusne, pospite sitno iseckanim perima mladog luka i lagano promešajte. Po želji dodajte sitno iseckane ljute papričice.
Ostavite jelo u toploj, ali isključenoj rerni još 20-30 minuta unutra da se peče.
Komentari