Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ruske palačinke - bljine

Ruske palačinke - bljine

LakomnicaLakomnica
Početnik
72
Ruske palačinke - bljine1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
"Otkrićemo vam kako se spremaju svetski poznate ruske palačinke, a vi ćete nam reći da li su vam se dopale"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - 2 šolje, topla
  • maslac - 2 kašike, istopljeni maslac ili margarin
  • kvasac - polovina kocke
  • brašno - 5 - 6 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u hladnom svežem mleku, dodaju se umućena žumanca.

Drugi sastojci se dodaju sledećim redom - voda, maslac, 4 šolje brašna. Promešana smesa se ostavlja da naraste oko 20-30 minuta. Nakon toga se dodaju preostale dve šolje brašna.

Dobija se testo, malo gušće nego za obične palačinke, koje se ostavlja da ponovo naraste oko 20 minuta.

U tankom mlazu se sipa u vrelo ulje i prži dok ne postane zlatasto.

Serviraju se sa džemom ili sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: