Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Burek»Ukusan pohovani patlidžan

Ukusan pohovani patlidžan

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611232175
Ukusan pohovani patlidžan1 / 2
09/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ne burek sa paprikom, već sa patlidžanom - već se oblizujemo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • sir - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 4 kašike
  • ulje - 80 ml
  • mirođija
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan ogulite i uzdužno isecite, posolite i neka odstoji.

Zatim ga ocedite i operite. Svako parče patlidžana posebno uvaljajte u brašno i propržite.

Od sira, jaja (ne svih) i začina napravite nadev. Preko pola listića patlidžana rasporedite nadev, a onda stavite preko i preostali patlidžan.

Dobijene bureke uvaljajte u brašno i preosalu količinu jaja i ispržite.

Poslužite sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: