Rolat sa kremom od čokolade, oraha i keksa

11/04/2018
"Ovi domaći rolati su tako ukusni, da odmah poželimo da nam neko pripremi rolat, i da nas pozove da ga probamo "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano439
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 180 stepeni.

Umutite jaja sa šećerom i vanilom dok ne pobele. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mešajte spatulom.

Dobijenu smesu sipajte u pleh rerne, obložen papirom za pečenje, prethodno namazan sa nekoliko kapljica ulja. Pecite u ugrejanoj rerni oko 10 minuta.

Gotovu koru prebavite na vlažnu krpu, odlepite papir za pečenje i uvijte u rolat. Ostavite da se ohladi. U posudu na vatri stavite sveže mleko i šećer.

Kad provri dodajte čokoladu i maslac. Kad se čokolada rastopi i maslac, dodajte mlevene orahe i keks.

Kuvajte oko 1 minut i skinite sa vatre. Razvucite rolat i toplim kremom namažite hladnu koru. Uvijte u rolat i obilno pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar