Krem kadaif

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k439
Krem kadaif
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
13/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ukusan desert, sa kojim volimo da poslužimo prijatelje"

Potrebni sastojci

  • skrob - 1 kesica sa vanilom
  • kadaif - 3 loptice
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 150 g, smeđi
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite 2 šolje svežeg mleka. Sipajte skrob u mleko i napravite kašu.

Stavite preostali deo mleka u duboku posudu za kuvanje. Kad mleko provri lagano dodajte šećer i uz neprestano mešanje dodajte skrob.

Mešajte dok se krem ne zgusne i skinite posudu sa vatre.

Izmlomite kadaif i dodajte ga u krem.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i sipajte u odgovarajuće čaše.

Posipte cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: