Način pripreme
Kokošku operite i podelite na porcije. Nakon toga stavite da vri sa malo soli. Za to vreme luk, šargarepu i papriku isecite na kockice.
Krompir oljuštite i isecite. U šerpu sipajte malo ulja. Kad se ulje ugreje stavite isečene paprike, šargarepu i luk.
Pržite dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Nakon toga dodajte isečene krompire. Promešajte i sipajte paradajz sos. Dodajte i navedene začine.
Ostavite da malo vri i sipajtevodu. Kad krompir bude skoro gorov, dodajte prethodno kuvanu kokpošku. Ostavite da vri još malo.
Nakon toga, u posebnu posudu stavite po 6 supenih kašika brašna, 2 supene kašike ulja, 1 kašičicu soli i sipajte malo vode. Promešajte lepo dok ne dobijete homogenu smesu. Smesa treba da bude gusta kao boza.
Kad krompir bude potpuno gotov sipajte smesu sa brašnom i promešajte. Gozbu ostavite da vri malo na vatri i skinite.