Način pripreme
U posudi pomešajte izgnječene čenove belog luka, biber i alevu papriku, kumin, so i ulje. Kolenicu operite i lepo namažite smesom.
Pokrijte i ostavite na hladnom da se marinira nekoliko sati ili celu noć.
Marinirano meso stavite u pleh, sipajte vino i bujona, pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite oko 2 sata u rerni na 180 stepeni. Ako je potrebno sipajte još bujona u pleh.
Nakon toga skinite foliju i vratite kolenice u rernu dok ne dobiju braon boju.
Za to vreme operite krompir i skuvajte ga. Oljuštite, izgnječite i u njih dodajte rastopljenu mast, ugrejano sveže mleko, izgnječene čenove belog luka, so, biber i mlevene začine: selen, čubar, celer i ruzmarin. Lepo promešajte iz uz pomoć kašike za sladoled napravite loptice.
Svaku porciju ukrasite listovima sveže salate i lopticama aromatičnog krompir pirea sa začinima.
Prijatno!