Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pečena patka»Punjena patka sa sarmama od kupusa

Punjena patka sa sarmama od kupusa

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
13834739
Punjena patka sa sarmama od kupusa
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Punjena patka sa sarmama od kupusa je najbolja stvar koju možete tražiti na božićnoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • patka - oko 2, 5 kg sa iznutricama
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • brusnice - 50 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • mlevena ćuretina - 500 g
  • dimljena aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • sok od kupusa
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operite i osušite patku. Natrljajte je solju i biberom iznutra i spolja, ostavite na stranu.

Počnite sa pripremom nadeva za sarme. Iznutrice patke skuvajte, ohladite i sitno iseckajte. Propržite luk i šargarepu, dodajte kuvane iznutrice, mleveno meso i dodajte vodu. Nakon što ostane na masti, dodajte pirinač i ponovo dodajte vodu.

Posle 10 minuta nadev je gotov. Sklonite sa ringle i začinite solju, biberom i alevom paprikom, čubrom, dodajte natopljeno i sitno iseckano suvo grožđe i brusnice.

Počnite da savijate sarme od kiselog kupusa tako što ćete meriti njihovu veličinu i preporučljivo je da budu manje.

Unutrašnjost patke napunite sarmicama, a ostatak rasporedite oko patke u glinenu posudu,

Prelijte uljem i dodajte sok od kupusa, punjenu patku prekrijte listovima kupusa za veću mekoću mesa.

Punjenu patku sa sarmama od kupusa pecite u rerni oko 2 sata, skidajući na kraju listove sa patke da dobije koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: