Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečena kokoška sa kiselim kupusom

Pečena kokoška sa kiselim kupusom

Pečena kokoška sa kiselim kupusom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Sigurni smo da je ovo najukusniji način za spremanje kokoške!"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1100 g
  • kiseli kupus - 1 srednje velika glavica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • mast - 2 kašike
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu kokošku skuvajte u hermetičkoj šerpi. Začinite je solju, namažite uljem i pospite alevom paprikom sa obe strane.

Isecite kupus na parčiće i očistite tvrdi deo. Stavite u posudu za pečenje, dodajte alevu papriku i mast.

Promešjate i zapecite oko 10 minuta. Stavite kokošku u posudu za pečenje, dodajte dve šolje bujona i vratite posudu u rernu.

Pecite kokošku dok ne dobije zlatastu koricu, dok s vremena na vreme mešate kupus. Dodajte lovorove listove i pospite biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: