Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Raskošni pohovani želuci

Raskošni pohovani želuci

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Raskošni pohovani želuci
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Šta više treba čoveku - čaša piva, porcija raskošnih pohovanih želudaca i voljena osoba sa kojom da ih podeli"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • pivo - 1 šolja
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber - prstohvat
  • pileći bujon - 1 komad
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite želuce - svaki po pola. Stavite da se kuvaju u vodi, skidajte penu koja se stvara.

Dodajte pileći bujon u vodu i kuvajte dok se ne skuva. Umutite jaja sa pivom, brašnom i biberom, treba da dobijete gustu smesu za pohovanje.

Ugrejte ulje, svako parče želuca potopite u smesu za pohovanje i pržite, nakon pohovanja ih stavite na ubrus da se ocedi višak masti.

Servirajte tople sa kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: