Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Lagan i ukusan burek sa kobasicom i kačkavaljem

Lagan i ukusan burek sa kobasicom i kačkavaljem

Lagan i ukusan burek sa kobasicom i kačkavaljem
Fotografije: Emilian Miroslavov
2 / 3
16/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Deca će sama ustati iz kreveta kada namirišu ovaj veoma ukusan burek lagan za pripremu"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolja
  • vanila - 2 g
  • esencija ruma - 2 kapljice (po želji)
  • kobasica - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
  • sir - 50 g
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Žicom se umute 3 jaja i so. Nakon toga se stavlja kiselo mleko i opet se meša. Postepeno se stavljaju prašak za pecivo, esencija ruma, vanila i smesa se proba - ako je neslana, dodaje se još soli. Nakon svega toga na kraju se stavlja i brašno.

Odvaja se malo smese, a ostatak se sipa u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Odozgo se ređa kobasica, nakon nje - sir i kačkavalj. Preostala smesa se sipa skroz odozgo i opet može da se stavi kačkavalj.

Peče se u prethodno zagrejanoj umrenoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: