Ukusan pirinač na Brazilski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
18/04/2018
"Jak, aromatičan i neverovatnog ukusa "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano408
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • peršun - 4 - 5 strukova, svež
  • mleveno meso - 100 g
  • šunka - 100 g
  • suvo grožđe - 10 komad, crno
  • zeleni zamrznuti grašak - 1 šaka
  • paradajz pire - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber
  • orašasto voće - 4 - 5 komada, isečenih na sitno badema, indijskog oraha ili nekog drugog
  • parmezan - narendan
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Opran pirinač se skuva u posoljenoj vodi i ocedi se dobro. Zagreva se ulje u tiganju, dodaje se sitno isečen luk i beli luk, da omekšaju.

Dodaje se mleveno meso i prži se dok se ne pretvori u mrvice. Dodaje se paradajz pire, meša se i naliva se vrela voda, malo ispod sastojaka.

Dodaje se skuvani pirinač, zamrznuti grašak, suvo grožđe i šunka isečena na kocke. Začinjava se solju, biberom i kad provri isključuje se i ostavlja pod poklopcem.

Serviramo ukusni brazilski pirinač, posut narendanim parmezanom (kačkavaljem).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar