Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač na tiganju»Žuti pirinač na indijski način

Žuti pirinač na indijski način

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Žuti pirinač na indijski način
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"U Indiji znaju sve o tome kako se pravi ukusan pirinač, a sada i vi znate"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g, biserni
  • paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • cimet - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined /undefined Pirinač operite i ostavite pola sata u hladnoj vodi.

Nakon toga povrće propržite u tiganju i kada omekša, dodajte kurkumu i cimet. Isipajte i oceđeni pirinač.

Sipajte oko 600 ml tople vode, dodajte lovorov list, bujon od povrća i posolite po želji.

Kada pirinač sa vodom proključa, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: