Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Pirinač na marokanski način

Pirinač na marokanski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Pirinač na marokanski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Pirinač koji će vas iznenaditi hrabrom kombinacijom ukusa i mirisa, koji budi maštu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • beli luk - 1 čen
  • voda - 600 ml
  • cimet - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • suvo grožđe - 50 g
  • so - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk sitno isečemo i propržimo u maslinovom ulju. Dodajemo pirinač i pržimo dok ne postane providan.

Posipamo cimetom i prelivamo vodom.

Kuvamo dok pirinač ne bude gotov i dodajemo suvo grožđe i so. Promešamo i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: