Krambl od patlidžana

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
21/04/2018
"Kažemo Da! slanom kramblu "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veliki
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • origano - 3 prstohvata
  • gorgonzola - 120 g ili druga vrsta plavog sira
  • orašasto voće - 100 g po izboru, zapečeno
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • KRAMBL
  • maslac - 50 g, hladan (u kockama)
  • brašno - oko 130 - 140 g
  • so - po ukusu
  • origano - prstohvat
  • suncokretove semenke - oljuštene za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se oljušti i iseče na velike kocke. Soli se i ostavlja da se iscedi. Nakon toga se isplakne i mnogo dobro se osuši kuhinjskim ubrusom.

Zagreva se maslinovo ulje i parčići patlidžana se stavljaju i kuvaju dok ne omekšaju. Vade se i raspoređuju se u posudu za pečenje.

Sole se i posipaju sveže mlevenim biberom, posipaju se orašastim voćem istucanim na krupno. Sir se iseče na male parčiće i posipa se odozgo.

Hladan maslac i brašno se naprave u mrvice pomoću viljuške ili poslastičarskog ručnog blendera. Dodaje se so i prstohvat origana. Posipa se preko patlidžana i posipaju se i suncokretove semenke.

Peče se na oko 170 stepeni dok ne porumeni odozgo. Servira se sa kašikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar