Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Jezik, pohovan sa pivom

Jezik, pohovan sa pivom

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Jezik, pohovan sa pivom
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Na pravite grešku da zovete goste na pohovani jezik - sve će pojesti, pa će pitati i da li ima još"

Potrebni sastojci

  • jezik - 1 kg
  • jaja - 5 komada
  • brašno
  • pivo - 1 šolja
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posoljenu vodu stavljamo da se skuva jezik. Možete da koristite teleći ili svinjski kako vam se sviđa.

Nakon što se skuva, ocedimo od vode i ljuštimo ga. Sečemo ga na krugove. U posudi umutimo jaja.

Uzimamo parče utapamo ga u pivo, brašno i na kraju u jaje i pržimo u zagrejanom ulju.

Po želji može da se doda biber. Servirajte sa sosom od belog luka po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: