Jezik sa povrćem

Jezik sa povrćem
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 3
21/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Jeli bismo jezik svakako, ali u kombinaciji sa povrćem je zaista sjajan, zato želimo duplu porciju"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 4 komada
  • crvena paprika - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • tikvice - 3 komada
  • celer - 1/2 komada
  • paradajz - 1 manja teglica
  • kurkuma - 1 kašika
  • kari - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • lovorov list - 4 - 5 listova
  • piment - 3 zrna
  • maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jezik, zajedno sa 2-3 lovorova lista, nekoliko zrna pimenta, nekoliko zrna bibera i pola glavice luka, se skuva u ekspres loncu oko jedan sat na 2-3 stepenu ringle.

Gotov jezik se oljušti i iseče na kriške. Šargarepe, tikvice, paprike, celer i luk takođe se iseku na sitno.

Svo povrće se pomeša i stavlja se u glinenu đuvečaru. Dodaje se jezik i preliva sa 2 šolje prethodno proceđenog bujona. Dodaje se oko 30 g maslaca, lovorov list, kurkumu i kari.

Đuvečara se poklopi i stavlja se u hladnu rernu da se zagreje do 200 stepeni.

Nakon toga se smanjuje na 150 i peče se jedan sat, dok poslednjih 20 minuta se sklanja poklopac da se blago prepeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: