Ovčiji kurban

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
21/04/2018
"Tradicionalni ovčiji kurban, kakav se priprema i dalje u mnogim mestima u Bugarskoj "
Priprema30 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • meso - od ovce
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti i iseče na parčiće.

Stavljate meso u odgovarajuću veliku posudu, dodajete vodu i kuvate na tihoj vatri.

Proporcija između mesa i voda je 1:1. AKo imate jednu kofu mesa, stavljate jednu kofu vode ili jednu šerpu mesa - jednu šerpu vode.

U početku treba obavezno da se stvori pena. So dodajete prema vašem ukusu.

Kada je meso skuvano, kurban je gotov. Po želji se stavlja glavica luka, da oboji kurban u blagu žućkastu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar