Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovani kačkavalj sa pilećim fileom i pivom

Pohovani kačkavalj sa pilećim fileom i pivom

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Pohovani kačkavalj sa pilećim fileom i pivom
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ko bi se setio da je najbolji garnir za pohovani kačkavalj baš pileći file"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 700 g
  • pileći file - 250 g, tanko isečen
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 7 kašika
  • pivo - 300 ml
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj isecite na trouglove debljine 1.5 cm. U sredini napravite mali prorez, tako da možete da stavite parče pilećeg filea.

Kada završite sa kačkavaljem, stavite ih u zamrzivač, da odstoje sat vremena, da se stegnu i da se kačkavalj ne bi razlivao tokom pohovanja.

Za to vreme napravite smesu za pohovanje sa pivom. Umutite žumanca sa pivom, brašnom i solju. Na kraju dodajte umućena belanca.

Izvadie zamrznuti kačkavalj iz zamrzivača, pa svako parče uvaljajte u smesu za pohovanje. Pržite ih u dobro zagrejano ulje, svaku stranu po 3 minuta.

Poslužite uz odgovarajuću salatu :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: