Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa celim kruškama

Krem karamel sa celim kruškama

Krem karamel sa celim kruškama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
22/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ovakav krem karamel niste probali dosad - šta čekate"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 800 ml
  • jaja - 5 komada
  • vanilin šećer
  • kruške - 2 komada, sveže ili iz konzerve
  • šećer - 170 g
  • Za karamel
  • šećer - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvajte kruške, ako su sveže, sa 1 kašikom šećera, oko 15 minuta. Isecite na pola, pa očistite semenke i drške. Neka se ohlade.

Ako koristite kruške iz konzerve, onda ih iscedite. U tepsiji napravite karamel i njime prelijte kruške. Umutite jaja. Dodajte vanilin šećer.

Stavite mleko sa šećerom na ringlu (ne treba da proključa, samo da se šećer otopi).

Pomešajte mleko sa jajima, sve vreme mešajući. Isipajte smesu u tepsiju sa karamelom.

Pecite na pari na 150 stepeni. Dobijeni krem karamel ostavite na nekoliko sati u frižider, da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: