Pačija džigerica sa lukom

23/04/2018
"Baš kada ste pomislili da ne može biti ukusnije, mi vas iznenadimo pozivom da probate nađe odlične pačije džigerice sa lukom "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano375
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačije džigerice - 500 g (kod mene su hladne)
  • soja sos - 4 - 5 supenih kašika
  • luk - 5 glavica, star
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • čubar - suv, po želji
  • tečnost - 1/2 šolje, po izboru (vida, pivo, belo vino)
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice, očišćene, oprane i isečene na tri dela stavljamo u posudu, začinimo soja sosom i biberom.

Ostavljamo ih u frižideru da se marinuju najmanje 20 minuta - što više, to bolje.

Pitaćete za prethodnu obradu džigerica? Ne, nemaju, samo pranje vrelom vodom. Prethodnih godina sam ih poparavala u vreloj posoljenoj vodi dok ne pobele, ali odavno to više ne radm. Ako se vi plašite, obradite ih na vaš proveren načn.

Kad procenimo da su se dovoljno marinovali, za to vreme stavimo pleh, u kome ćemo peći, namazan sa malo ulja, da se ugreje.

U ugrejanom ulju dinsramo luk, isečen na polumesec. Dok se on dinsta pospemo džigerice brašnom i promešamo ih. Poređamo ih jednu do druge u pleh preko luka.

U praznu posudu sipajte vodu (ili vino, ili pivo) i sipamo u džigerice, kolčina odprilike treba da pokriva džigerice, imajte u vidu da može da vam ostane marinade. To radim sa ciljem da džigerice ne ostanu suve, nego da ima sosa prilikom serviranja.

Pečemo na 180-200 stepeni oko 20 minuta.

Kad počne odozgo da se hvata korica okrenemo ih jednu po jednu, i pečemo sa druge strane 10-15 minuta. Vreme zavisi od toga koliko želite da budu pečene.

Budu jedinstvenog ukusa, mekane i sočne, pri tom sa gotovim sosem - baš onakve, kakve volimo kod kuće!

Ukusne su i tople i hladne, serviramo sa čašom hladnog belog vina ili omiljenog piva!

Neka vam je slatko!

*** Sos može da bude malo gušći, ali ne smeta da ga razredimo malo ili da ga pomešamo sa mašću koja se odvojila prilikom pečenja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar