Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Salata od Pasulja»Salata od pasulja sa dimljenom palamidom

Salata od pasulja sa dimljenom palamidom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Salata od pasulja sa dimljenom palamidom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
23/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Nešto ovako ukusno zaslužuje da prisustvuje na svakoj trpezi, odvojite mu počasno mesto na vašoj"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 1 komad, iz konzerve (425 g, oceđenja težina)
  • dimljena palamida - 2 filea
  • crni luk - 1/2 glavice, crveni
  • kapar - 2 supene kašike
  • paradajz - 5 komada, čeri
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna
  • so - po ukusu
  • peršun - svež
  • orasi - sirovi
* merne jedinice

Način pripreme

Ovu ukusnu i praktičnu salatu pripremam od ribljeg filea koji ostane od većere. Vrijante su različite, ali spoj sa kuvanim ili konzervisanim pasuljem je odličan.

U posudu za salatu sipamo beli pasulj, iskidamo filee ribe i dodajtemo paradajz, isečen na dva dela, i crveni luk, isečen na krugove.

Orahe uveče potopimo i operemo još jednom, pre nego što ih dodamo u salatu. Možete iseći i kisele krastavce.

Iscedimo sok od limuna, pomešamo ga sa maslinovim uljem i malo soli po ukusu (ipak je riba slana). Pomešamo sve sastojke.

Pre serviranja prelivamo dresingom, posipamo kaprom i strukovima svežeg peršuna.

Ova salata je odlično predlelo ili meze za domaće piće. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: