Sos sa patlidžanom i kiselim mlekom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
24/04/2018
"Može biti i namaz, da se namaže na krišku hleba, ali i da se počasti njime "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i viljuškom ga probodite na nekoliko mesta. Poređajte ih u nauljanu tavu i pecite oko 40 minuta, tako da ih s vremena na vreme okrenete.

Stavite u tavu i neoljuštene čenove belog luka i pecite još 20 minuta.

Kada se patlidžan ispeče, ogulite ih i ocedite im sok. Isecite ih na četvrtine i istisnite mesnati deo. Oljuštite beli luk.

Pomešajte patlidžan, beli luk i sve ostale sastojke bez ceđenog kiselog mleka i ispasirajte sve. Dodajte ceđeno mleko i dobro promešajte.

Poslužite sos kao garnir uz različita jela ili kao namaz.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar