Beli sos sa kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
17/12/2017
"Ukusan sos za meso, paprike i sarme!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 068
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • žumance - 1 komad
  • voda - 1 kašičica ili sos od pečenih paprika
  • so - po ukusu
  • biber
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi se zagrevaju maslac i ulje. Brašno se dodaje i zaprži na slaboj vatri da ne pregori uz neprestano mešanje.

Nakon što promeni boju, razredi se ohlađenim sosom od paprika ili vodom. Posoli se po ukusu, meša se žičanom mutilicom dok ne postane homogeno i ostavlja se minut na ringli da provri.

Sklanja se šerpa sa vatre, dodaje se kiselo mleko sa žumancem umućenim u njemu i ponovo se stavlja na ringlu, samo na minut. Dodajete i limunov sok i sos je gotov.

Može da se servira sa punjenim paprikama, prženim ćufticama od krompira ili sarmama!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar